GeriSebze Yemeği Tarifleri Tavuklu bamya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu bamya tarifi

Tavuklu bamya tarifi

Bamya yaz aylarında sofraları şenlendiren nefis bir sebze. Özellikle bol ekşisinin tadına doyum olmuyor. Peki bamyayı tavukla denemiş miydiniz hiç? Çok beğeneceğinizden emin olduğumuz tavuklu bamya tarifimiz aşağıda, mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 500 gram ayıklanmış bamya
  • 2 tane iri domates
  • 1 tane yeşilbiber
  • Yarım limonun suyu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan

Tavuklu bamya tarifi Nasıl yapılır?

Ayıklanmış ve başları kesilmiş bamyaları çok hafif soğuk sudan geçirip bekletin. Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyip, rendelenmiş domatesi ve doğranmış biberleri de ekleyip karıştırın. Limon suyu, tuz ve tavuk parçalarını da ilave edip 15 -20 dakika kadar ağır ateşte pişirin. Bamyaları da ilave edip karıştırmadan, arada sadece tencereyi sallayarak yarım saat kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.