Son Güncelleme:
Tavuklu bamya tarifi
Bamya yaz aylarında sofraları şenlendiren nefis bir sebze. Özellikle bol ekşisinin tadına doyum olmuyor. Peki bamyayı tavukla denemiş miydiniz hiç? Çok beğeneceğinizden emin olduğumuz tavuklu bamya tarifimiz aşağıda, mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 500 gram ayıklanmış bamya
- 2 tane iri domates
- 1 tane yeşilbiber
- Yarım limonun suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 adet kuru soğan
Tavuklu bamya tarifi Nasıl yapılır?
Ayıklanmış ve başları kesilmiş bamyaları çok hafif soğuk sudan geçirip bekletin. Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyip, rendelenmiş domatesi ve doğranmış biberleri de ekleyip karıştırın. Limon suyu, tuz ve tavuk parçalarını da ilave edip 15 -20 dakika kadar ağır ateşte pişirin. Bamyaları da ilave edip karıştırmadan, arada sadece tencereyi sallayarak yarım saat kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.