GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk pane tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk pane tarifi

Tavuk pane tarifi

Çıtır çıtır tavuk paneler hazırlamak için kolları sıvayın! Çok lezzetli olacağından emin olabilirsiniz. Hatta o kadar lezzetli olacaklar ki bundan sonra dışarıdan kızarmış tavuk ısmarlamayacak, acil durumlarda keyifli bir yemek yemek istediğinizde hemen bu tarife başvuracaksınız. İşte 30 dakikada hazırlayıp sofraya koyabileceğiniz nefis tavuk pane tarifi.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 tavuk baget
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet domates
  • 3-4 dal maydanoz
  • 4 çorba kaşığı mayonez
  • Kızartma için sıvı yağ

Tavuk pane tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk bagetleri kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.

Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın.

Mısır unu, galeta unu ve irmiği bir kapta harmanlayın.

Tavuk bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.

Domatesi soyup halka halka dilimleyin.

Kızarmış tavuk bagetleri servis tabağına alıp domates dilimleri, maydanoz ve mayonezle servis yapın.