GeriTatlı Tarifleri Tavuk göğsü tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk göğsü tarifi

Tavuk göğsü tarifi

Sütlü tatlıların en hafif ve lezzetlilerinden olan tavuk göğsünün enfes tadına doyamayacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 bardak şeker
  • 3/5 bardak tarçın
  • 125 gram pirinç unu
  • Yarım tavuk göğsü

Tavuk göğsü tarifi Nasıl yapılır?

Sütü kaynatın. Soğuk sütte ıslatılıp sos kıvamına gelmiş pirinç ununu ve şekeri de katarak karıştırın, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Diğer taraftan göğüs etini, lifleri boyunda didikleyin. Ellerinizin arasında yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atın. Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltin.

Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup bir tahta kaşıkla döverek lifleri iyice ezin ve muhallebi tenceresine koyup tekrar ateşe koyun. Ateşte tekrar eze eze karıştırarak bir taşım kaynatın. Sonra 1/3 bardak su koyun ve ateşten alın. Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltın.

Donunca tatlı tabaklarına ters çevirin. Üzerini tarçınla süsleyin ve servis yapın.