Tavuk ciğer pate tarifi
Pate, ciğerin her türlüsüyle yapılabilen ve genellikle aperitif olarak tüketilen bir ürün. Kaz ciğerinden yapılan pate dünya mutfaklarında oldukça ünlü ama siz çok benzer bir lezzeti tavukla da ortaya koyabilirsiniz. Sizin için evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tavuk ciğer pate tarifi hazırladık. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 600 gram tavuk ciğer
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı esmer şeker
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 dal biberiye
- 1 litre su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk ciğer pate tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Temizleyip ayıkladığınız tavuk ciğerlerini tereyağında soteleyin.
Ardından esmer şeker, tuz, kuş üzümü, çubuk tarçın, karabiber, nar ekşisi ve biberiye ilave edip karıştın.
2-3 dakika daha soteledikten sonra suyunu ekleyin ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
Ciğerler suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
Çubuk tarçın ve biberiyeyi içinden alıp kalan malzemeyi blender’dan geçirin.
Ciğer pateyi kavanoza alın ve üzerine zeytinyağını ilave edip soğumaya bırakın.
Pate soğuduktan sonra ekmek dilimleri üzerinde servis edin.