GeriPizza Tarifleri Tavada pizza tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavada pizza tarifi

Tavada pizza tarifi

İtalyanların meşhur lezzeti pizza genelde dışarıda yenen ya da eve sipariş edilen bir yemek ama aslında evde pizza yapmak çok kolay. Üstelik öyle bir sürü alete edevata da gerek yok. Düzgün bir tava bu iş için yeter de artar bile. Bu fikir sizi heyecanlandırdıysa tarifimize mutlaka bir göz atmalısınız. Çok beğeneceğinizden eminiz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1/3 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 adet mantar
  • 3 adet zeytin
  • 5 adet biber
  • Rendelenmiş peynir
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tavada pizza tarifi Nasıl yapılır?

Şeker ile mayayı suda çözdükten sonra un ve mayayı karıştırarak yoğurun. Hamuru mayalanması için 30 dakika bekletin.

Bu sürede mantarları kesip zeytinleri çekirdeklerinden ayırın. Beklettiğiniz hamuru alıp elinizle incelterek açın.

Geniş bir tavanızı zeytinyağıyla bulayın ve ısıtın. Pizza hamurunu tavaya yerleştirip kapağını kapatın, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sonra tüm malzemelerinizi üzerine yerleştirin.

Orta ateşte 20 dakika daha pişirip servis edebilirsiniz.