GeriBalık Tarifleri Tavada kalkan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavada kalkan tarifi

Tavada kalkan tarifi

Kalkan, ağustos ve eylül aylarında tüketilebilecek balıkların en lezzetlilerinden biri. Özellikle yağda kızartıldığında enfes oluyor. Bu tarifi özel yapan şey ise balığın üç farklı yağın karışımında pişirilmesi. Nasıl mı? İşte tarifi...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 parça kalkan balığı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Tavada kalkan tarifi Nasıl yapılır?

Balıkları yıkayıp, sularını süzün. Unu, sarımsağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Kağıt havlunun üzerine yayın. Balıkları bu karışıma bulayın.

Tavaya üç çeşit yağı koyun. Isındıktan sonra balıkların iki tarafını da kızartın. Servis tabağına alın.

Kalan yağın içine maydanozları atıp, çıkartın. Balıkların üzerini süsleyerek servis yapın.