GeriBörek Tarifleri Tava böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tava böreği tarifi

Tava böreği tarifi

Börek kadar güzel şey az bulunur şu dünyada. Hele ki bu börek kısa sürede hazırlanıyor ve ocakta pişiyorsa... Pratikliği ve lezzeti sayesinde kahvaltı ve brunch’ların en vazgeçilmez tatlarından biri haline gelen tava böreğini akşam yemekleri için de hazırlayabilirsiniz. İşte tava böreği tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 3 yufka
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 kase ezilmiş beyaz peynir
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Tava böreği tarifi Nasıl yapılır?

Yufkanın yarısını alın ve bir kasenin içine parçalara ayırarak koyun. Aynı kaseye ufalanmış peynir, yumurta, maydanoz, süt ve baharatları ekleyin, karıştırın.

Ardından tavanızı yağlayın. Tavayı kısık ateşte ısıtın. Üzerine bir yufka koyun ve hazırladığınız harcı üzerine yayın. Tabanda kalan yufkayı harcın üzerine düzgünce kapatın. Soda ve yumurta sarısını hazırlayarak yufkanın üstüne dökün. 10 dakika piştikten sonra ters çevirin. Arkalı önlü piştiğinde servis edebilirsiniz.