Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Tatar hamuru çorbası tarifi
Özellikle soğuk havalarda zevkle tüketeceğiniz, içinizi ısıtacak bir tarifle karşınızdayız. Çankırı'ya özgü olan Tatar hamuru çorbasının yapılışı oldukça basit, üstelik bir o kadar da doyurucu bir çorba. İçine bir de limon sıkarsanız tadından yemez. Muhakkak denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 4 su bardağı erişte
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Tatar hamuru çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın.
Mercimekleri de ayrı bir kapta haşlayın.
Haşlamış mercimekleri tuz ve erişteler ile kaynayan suya ilave edin.
Erişteler pişince ocaktan alıp üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt ilave edin.
Yağda nane ve baharatları salça ile kavurup, çorbanın üzerine dökün.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun...