Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Tabbule tarifi
Tabbule Lübnan mutfağına ait nefis bir salata. Kısıra oldukça yakın bir lezzet olan tabbule’nin yeşilliği daha fazla bulguru ise daha az oluyor. Özellikle yaz aylarında hafif ama doyurucu bir yemek arayanların gözdesi haline gelecek olan tabbule’yi kolayca yapabilmeniz için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden ellerinize sağlık…
Yapımı için malzemeler
- 2 demet maydanoz
- 1 demet taze nane
- 6 dal taze soğan
- 3 adet domates
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1,5 çay bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay kaşığı tuz
Tabbule tarifi Nasıl yapılır?
Bulgura üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kabarması için 15 dakika kadar kenarda bekletin.
Maydanoz ve naneyi saplarıyla birlikte ince ince doğrayın.
Taze soğanları ince ince kıyın.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Tüm malzemeleri derin bir salata kasesinde karıştırın.
Bulguru da ekleyip hepsini harmanlayın.
Tabbulenin sosu için zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırın.
Salatanın üzerine gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun…