Sütlü mantar çorbası tarifi
Mantar lezzeti ve sağlığıyla mutfaklarda göz bebeğimiz. Hele ki çorbasına bayılıyoruz. Ancak mantar çorbası tariflerinde genellikle krema kullanıldığından biraz ağır oluyor, o nedenle herkes sevmeyebiliyor. Peki çorbaya krema yerine süt koysak nasıl olur? İşte daha az yağlı, daha hafif ancak lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyen bir sütlü mantar çorbası tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 350 gram kültür mantarı
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Sütlü mantar çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Mantarları küp küp doğrayın ve bir tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da ekleyip mantarları güzelce haşlayın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip zeytinyağını ekleyin. Unu da yağa ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Hafifçe pembeleşen unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın.
Haşladığınız mantarların yanı sıra 4 su bardağı su ile tuz ve karabiberi de tencereye ekleyin.
Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirin. Çorbanız hazırdır.