GeriBalık Tarifleri Sütlü levrek balığı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü levrek balığı tarifi

Sütlü levrek balığı tarifi

Denizin güzeli levreği bir de sütlü deneyin.

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 fileto levrek balığı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 esmer küp şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 tane karabiber
  • 4 defne yaprağı
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz

Sütlü levrek balığı tarifi Nasıl yapılır?

Levrek filetolarını bir fırın kabına dizin. Üzerine sütü ilave edin. Kabın üzerini streç film ile kapatın ve serin bir yerde 1-2 saat dinlendirin. Küp şeker ve sirkeyi bir kasede şeker eriyinceye kadar bekletip karıştırın.

Dinlenen balıkları sütten çıkarıp iyice süzün ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Üzerine çok az tuz serpip şekerli sirkeyi dökün. Tereyağını balıkların üzerine eşit olarak paylaştırın. Defne yaprağı, tane karabiber ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.