Süt kaymağından ev yapımı tereyağı tarifi
Evde mis gibi köy tereyağı yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Tek ihtiyacınız olan sütçüden aldığınız sütleri kaynattığınızda üzerinde biriken kaymaklar ve biraz da sabır. Bu basit işlem sayesinde kahvaltılarda yayıkta dövülmüşçesine leziz tereyağı tüketebileceksiniz.
Yapımı için malzemeler
- Süt kaymağı
- 2 çay bardağı soğuk buzlu su
Süt kaymağından ev yapımı tereyağı tarifi Nasıl yapılır?
Sütü kaynatın. Üzerinde biriken kaymakları buzlukta biriktirin. (Yaklaşık 4-5 su bardağı kaymaktan 2 su bardağı tereyağı çıkacaktır).
Tereyağı yapacağınız zaman, kaymakların içine 1 çay bardağı soğuk su koyun ve mikserle yaklaşık 5-10 dakika çırpın. Bu esnada kaymağın yağı yavaş yavaş üste çıkacaktır. Bir çay bardağı daha soğuk su ekleyip tekrar çırpmaya başlayın.
Altta suyun üstte yağın biriktiğini gördüğünüz noktada tereyağı hazır demektir. Alttaki suyu süzün. Üstteki yağı alın. İsterseniz tuz ekleyebilirsiniz.
Süzdüğünüz suyu hamur işi veya çorbalarda kullanabilirsiniz.