GeriTatlı Tarifleri Supangle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Supangle tarifi

Supangle tarifi

Supangle ya da kısaca sup herkesin çok sevdiği sütlü ve çikolatalı tatlılardan biri. Kelime anlamı Fransızca "İngiliz çorbası" olan supangle yapılırken kasenin dibine bir dilim kek yerleştirilebiliyor ama biz bu kez keksiz supangle yaptık. Çok da nefis oldu. İçindeki çikolata parçalarıyla lezzetlenen bu supangle tarifini mutlaka deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 fincan un
  • 1 fincan buğday nişastası
  • 1 fincan mısır nişastası
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Fındık veya Antep fıstığı

Supangle tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtanın sarısını beyazından ayırın.

Sarısını 1 su bardağı süt ile birlikte sos tenceresine alın ve iyice karıştırın.

Üzerine şeker, kakao, mısır ve buğday nişastası, un ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Kalan sütü de ilave ederek karıştırmayı sürdürün.

Çikolatayı küçük küçük parçalayın ve kaynamaya başlayınca tencereye ekleyin.

Çikolatalar eriyince supangleniz de pişmiş demektir.

Kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından 2 saat kadar buzdolabında soğutun.

Servis etmeden önce üzerine tıraşlanmış çikolata, Hindistan cevizi, ince çekilmiş fındık ya da Antep fıstığı serpebilirsiniz.