Sucuklu el açması poğaça tarifi
Kahvaltı denince birçoğumuzun aklına sucuk ya da sucuklu yumurta gelir. Peki o kahvaltı kraliçesi sucuğu nefis bir poğaçanın içine yerleştirmeye ne dersiniz? Emin olun lezzeti de görüntüsü de sizi pişman etmeyecek...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı kaymak
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yeteri kadar un
İçi için:
- 4 adet çarliston biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 orta boy domates
- 1 tane sarımsak
- 400 gram sucuk
- 100 gram tereyağı
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörekotu
Sucuklu el açması poğaça tarifi Nasıl yapılır?
4 su bardağı kadar unu bir kaba alın. Maya, şeker ve tuzu koyup malzemeleri karıştırdıktan sonra ortasına çukur yapın. Isıtılmış sütü, yağı, kaymağı, yumurta akını koyun ve yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
İç malzemeyi hazırlamak için tavaya 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun. Minik minik doğradığınız soğanları ekleyin ve karıştırın. Ardından yine minik minik doğradığınız biberleri ekleyin ve kavurun. Sarımsakları ekleyin. Küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Son olarak küp küp doğradığınız sucukları ekleyip 5 dakika kadar pişirdikten sonra iç harcı soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin ve mayalanmış hamura 3-4 yemek kaşığı kadar dökün.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıın. Hamurun içini 1 tatlı kaşığı kadar iç harçla doldurun, elinizle yuvarlayın ve tepsiye dizin. Kalan tereyağını poğaçaların üzerine gezdirin. Yumurta sarısının içine şeker koyup çırpın ve poğaçaların üzerine sürün. Son olarak çörek otu serpip 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
MİNİ TÜRK MUTFAĞI'NIN SOFRASINDA SİGARA BÖREĞİ VAR