Soya soslu noodle tarifi
Çin mutfağının en beğenilen lezzetlerinden olan noodle'ı evinizde yapabilirsiniz! Klasik bir makarnadan sıkılanlar için birebir olacak bu tarifte, biz yemeğimizi sadece sebzelerle yaptık ancak siz isterseniz içine şeritler halinde doğranmış tavuk ya da dana eti de ilave edebilirsiniz. İşte kısa sürede şahane bir yemek hazırlamak isteyenler için soya soslu noodle tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 6 çorba kaşığı soya sosu
- 350 gram noodle
- Yeteri kadar su
- 2 adet küçük boy kabak
- 3 adet küçük boy havuç
- 8-10 adet mantar
- Yarım demet taze soğan
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
Soya soslu noodle tarifi Nasıl yapılır?
Geniş bir tencerede su kaynatın. Üzerine noodle'ı ekleyin ve 5 dakika haşlayın. Süzüp bir kenara alın.
Kabak, havuç, mantar ve taze soğanı arzunuza göre çok büyük olmayacak şekilde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp üzerine havucu ilave edin. Bir-iki dakika sonra sırasıyla, kabak, mantar ve taze soğanı ekleyin. Biber salçasını da ilave edin ve birkaç dakika soteleyin.
Noodle'ı ve soya sosunu tavaya katın. Karıştırarak yüksek ateşte bir-iki dakika daha soteledikten sonra servis yapın.