Son Güncelleme:
Soslu uskumru dolması tarifi
İstanbul mutfağının en köklü tariflerinden biri olan uskumru dolması, günümüzde belli mekanlar dışında nadiren yapılıyor. Halbuki yapması biraz zahmetli olsa da lezzeti bu zahmete kesinlikle değiyor. Soslu uskumru dolması tarifi huzurlarınızda...
Yapımı için malzemeler
- 8 uskumru
- 3 soğan
- 1 limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- Yarım çay bardağı domates püresi
- Tuz
Soslu uskumru dolması tarifi Nasıl yapılır?
Balıkların baş kısımlarını kesin. Bir kenarından açın. Rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek içi, kırmızı pul biber, kıyılmış maydanoz, dereotu, domates püresi ve tuzu ilave edin.
Harcı balıkların içine doldurun. Pişerken açılmaması için bir iple bağlayın. Zeytinyağında hafifçe kızartıp sıcak fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.