GeriMakarna Tarifleri Somonlu ve bezelyeli makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Somonlu ve bezelyeli makarna tarifi

Somonlu ve bezelyeli makarna tarifi

Deniz mahsulleri makarnaya çok yakışıyor. Özellikle kremalı makarnalara balık eklediğinizde enfes sonuçlar elde ediyorsunuz. Bu tarif de bu enfes sonuçların örneklerinden. En kolay erişilebilen balıklardan somonun yanı sıra bezelye de eklediğimiz bu makarna tarifinin görüntüsü, lezzetinin ne kadar iyi olduğunun adeta bir kanıtı.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 240 gram tam buğday burgu makarna
  • Tereyağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 140 gram dondurulmuş bezelye
  • 2 derisiz fileto somon
  • 140 gram düşük yağlı krema
  • Yarım küp sebze bulyon
  • Yarım demet taze soğan

Somonlu ve bezelyeli makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı paketin üzerindeki talimatlara uygun bir şekilde pişirin.

Tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine soğanı dökün ve 5 dakika boyunca soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine bezelyeyi, doğranmış balığı, kremayı ve 50 mililitre suyu ilave edin. Üzerine yarım küp sebze bulyonu da ekleyin ve 3-4 dakika pişene kadar bekleyin.

İçine karabiber ve taze soğan ekleyin ve makarnayla hepsini karıştırın.