GeriBalık Tarifleri Somon fümeli ve avokadolu suşi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Somon fümeli ve avokadolu suşi tarifi

Somon fümeli ve avokadolu suşi tarifi

Suşi, 10-15 yıl önce "çiğ balık" gözüyle bakılan bir yemekken, bugün Türkiye'nin dört bir yanında peş peşe suşiciler açılıyor. Evde suşi yapmak da gittikçe popülerleşen bir trend haline geldi. Bu tarifimizde somon fümeyle nefis bir suşi hazırladık. Marketten alacağınız setlerle kolayca hazırlayabileceğiniz ev suşisi en az restoranlardaki kadar güzel olacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram suşi pilavı
  • 2 çorba kaşığı pirinç veya beyaz şarap sirkesi
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 büyük avokado
  • Yarım limonun suyu
  • 4 yaprak nori yosun
  • 4 büyük dilim somon füme
  • 1 demet Frenk soğanı
  • Tatlı soya sosu

Somon fümeli ve avokadolu suşi tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci 600 mililitre su ile küçük bir tavaya koyun. Pirinç suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sirke ve şekeri karıştırın ve serpin. Avokadonun kabuğunu soyun ve bir kapta üzerine limon suyunu sıkıp parçaları bu şekilde muhafaza edin.

Pirinci yosunların üzerine bölün ve üst ve alt kısmında 1 santimetrelik bir sınır bırakarak eşit olarak yayın. Somonu pirincin üzerine koyun ve ardından peynirleri de avokadoları tam merkeze koyun.

Yosunun alt kenarını dolgunun üzerine katlayın ve daha sonra sıkıca sarın. Ruloyu kapatmak için üst sınırı biraz su ile nemlendirin. 4 ruloya da aynısını tekrarlayın. Bu aşamada ruloları servis yapıncaya kadar soğutabilirsiniz.

Bir bıçakla her ruloyu 8 parçaya ayırın ve tatlı soya sosuyla birlikte servis edin.