GeriEt Yemeği Tarifleri Sömelek köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sömelek köfte tarifi

Sömelek köfte tarifi

Farklı bir köfte tarifi arayanları buraya alalım. Yöresel lezzetlerin az bilinenlerinden, Kahramanmaraş mutfağının güzeli sömelek köfte tarifimiz geliyor çünkü. Üzerindeki yoğurdu ve biberli yağıyla, köfte ve mantı keyfini aynı anda yaşatan sömelek köfteden bir tabak asla yetmez. İşte huzurlarınızda sömelek köfte tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt

Sömelek köfte tarifi Nasıl yapılır?

Bulgurları geniş bir tepsiye alıp suyu üzerine gezdirin ve bulgurların şişmesi için 5 dakika bekletin.

İrmik, kıyma, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip homojen bir macun kıvamına gelene kadar hafif hafif yoğurun.

Harcınızdan serçe parmak büyüklüğünde köfteler yapın.

Bir tencerede kaynattığınız suya köfteleri atıp 5-6 dakika kadar haşlayın.

Köfteleri bir kenara alıp bir müddet sularının süzülmesini bekleyin.

Tereyağı ve sıvı yağı bir tavada kızdırıp içine baharatları ekleyin.

Köfteleri yağa atıp bir iki kez çevirerek kısa süre kızartın.

Üzerine yoğurdu ve tavadaki yağı gezdirip servis edin.