GeriBörek Tarifleri Sodalı peynirli börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sodalı peynirli börek tarifi

Sodalı peynirli börek tarifi

Puf puf kabaran bu börek hem görüntüsüyle hem de tadıyla herkesi büyüleyecek!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı margarin
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 şişe maden suyu
  • 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 6 adet yufka
  • 6 adet yumurta

Sodalı peynirli börek tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle yağlanmış fırın tepsisine 1 kat yufkayı buruşturarak serin. Üzerine eritilmiş margarinden 1 yemek kaşığı kadar gezdirin, tekrar yufka serin ve yağ gezdirin. Ortadaki yufkanın üzerine ezilmiş beyaz peynirle karıştırdığınız maydanozu serpiştirin. Diğer yufkaların da aralarını yağlayarak tepsiye serin. Keskin bir bıçak yardımıyla yufkayı kare kare dilimleyin.

Derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp maden suyunu üzerine ekleyin. Ardından yumurtalı soda karışımını böreğin üzerine gezdirin ve en az yarım saat bekletin.

Böreği 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene dek en az 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.