GeriTatlı Tarifleri Sırma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sırma tarifi

Sırma tarifi

Sırma Isparta mutfağına ait pestil benzeri bir tatlı. Biz bu kez erik kullanmayı seçtik ama normalde sırma bütün meyvelerle yapılabiliyor. Mühim olan mevsimine uygun, olgunlaşmış, lezzetli meyveler kullanılması. Siz de özellikle kahvaltılarda tatlı lezzetleri sevenlerdenseniz sırmayı mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  •  1 kilogram erik

Sırma tarifi Nasıl yapılır?

Erikleri yıkandıktan sonra bir kazanda kaynatın.

İyice pişen erikleri bir kevgire alın ve kevgirden ezerek geçirin.

Bir sininin üstüne elde ettiğiniz marmelatı dökün.

Bir kaşık yardımıyla sinide iyice yayın.

Birkaç gün sinide duran erik marmelatı kurur.

Tepsiden aldığınız sırmayı serin bir yerde muhafaza edin.