Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Sırma tarifi
Sırma Isparta mutfağına ait pestil benzeri bir tatlı. Biz bu kez erik kullanmayı seçtik ama normalde sırma bütün meyvelerle yapılabiliyor. Mühim olan mevsimine uygun, olgunlaşmış, lezzetli meyveler kullanılması. Siz de özellikle kahvaltılarda tatlı lezzetleri sevenlerdenseniz sırmayı mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram erik
Sırma tarifi Nasıl yapılır?
Erikleri yıkandıktan sonra bir kazanda kaynatın.
İyice pişen erikleri bir kevgire alın ve kevgirden ezerek geçirin.
Bir sininin üstüne elde ettiğiniz marmelatı dökün.
Bir kaşık yardımıyla sinide iyice yayın.
Birkaç gün sinide duran erik marmelatı kurur.
Tepsiden aldığınız sırmayı serin bir yerde muhafaza edin.