Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Sığır dili boranisi tarifi
İster meze isterseniz de aperitif olabilecek bir tarifimiz var. Isparta'ya özgü bu tarif hodan diye de bilinen sığır dili otunu bulabildiğiniz müddetçe çok basit. Oldukça da pratik bir yemek olan sığır dili boranisinin tarifi aşağıda. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram sığır dili otu
- 500 gram çırpılmış süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Sığır dili boranisi tarifi Nasıl yapılır?
Sığır dili otunu yıkanıp haşlayın.
Suyunu sıkıp top haline getirerek bıçakla ince ince doğrayın.
Sıvı yağda hafif kavurun.
Kavurduğunuz sığır dili otunu sarımsaklı yoğurt ile karıştırın.
Arzu ederseniz üzerine tereyağında kavrulmuş salça gezdirerek servis yapın.