GeriTatlı Tarifleri Şibit tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şibit tatlısı tarifi

Şibit tatlısı tarifi

Şibit tatlısını hiç duydunuz mu? Ankara mutfağının sevilen yiyeceklerinden biri, şibit tatlısı. Ayrıca hazırlanışı da çok pratik. Hamuru sacda pişiriyorsunuz ve baklava şeklinde kesip, hazırladığınız şerbetin içine atıyorsunuz. İşte bu kadar, tatlınız hazır! Eğer farklı ve kolay bir tarif arıyorsanız tam da aradığınız gibi. Mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram un
  • Aldığı kadar su
  • Tuz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı

Şibit tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Unu, su ve tuz ile yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Daha sonra hamurunuzun üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin.

İki eşit beze alın. Her bir bezeyi merdane yardımıyla yufka kalınlığında açarak, sac üzerinde hafifçe pişirin.

Su ve şekeri tencerede kaynatıp, içine tavada erittiğiniz tereyağını ekleyin.

Baklava şeklinde kestiğiniz hamuru önceden hazırlanan şuruba atın.

Fazla beklemeden içinden alarak servis edin.

Afiyet olsun...