GeriSebze Yemeği Tarifleri Semizotu yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Semizotu yemeği tarifi

Semizotu yemeği tarifi

Oldukça kolay hazırlanan bir tarifi var semizotu yemeğinin. Her yaştan insanın zevkle tükettiği bu yemeği denemek isterseniz, leziz semizotu yemeği tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı su
  • 1 demet semizotu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Semizotu yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Semizotlarını güzelce yıkayıp sularının süzülmesi için bir kenara alın.

Soğanı soyup yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı bir tencereye alıp ocağı açın.

Doğradığınız soğanları tencerenin içine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

Daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Semizotlarını tencereye ekleyip 2 dakika kavurduktan sonra bulguru da ekleyin.

Bulgurun üzerine suyunu sıcak olarak ekleyip tuzunu ayarladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.

Semizotu yemeğinizi kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirin.

Semizotu yemeğiniz hazır, dilerseniz sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.