Semizotu çorbası tarifi
Semizotu ilkbahar gelince tezgahlarda yerini alan en sevilen sebzelerden biri. Genellikle salata ya da yemek olarak karşımıza çıkan semizotunu çorbada denemeye ne dersiniz? Yeşil rengiyle de adeta baharı simgeleyen semizotu çorbasının yapılışı pratik lezzeti muazzam. Denemek isteyenler için tarifimiz aşağıda yer alıyor. Afiyet olsun!
Yapımı için malzemeler
- 500 gram semizotu
- 1 adet kuru soğan
- 4 dal yeşil soğan
- 2 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı sebze suyu
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Semizotu çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Yeşil soğanları yıkayıp doğrayın.
Kuru soğanı soyup ince ince kıyın.
Semizotlarının köklerini kesip bol suda yıkayın.
Semizotlarını da ince ince doğrayın.
Bir çorba tenceresine sıvı yağı koyun.
Doğranmış soğanları çevirin.
Rengi sararınca unu koyun, hafifçe kavurun.
Doğranmış semizotlarını da ekleyip karıştırmayı sürdürün.
Suyunu yavaş yavaş ekleyin, kaynayıncaya dek karıştırın, ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişirin.
El blender'ı ile tüm malzemeyi parçalayın.
Tuzu ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Çiğ kremayı karıştırıp ateşten alın.
Taze semizotu yapraklarıyla çorbayı süsleyip servis yapın.