GeriTatlı Tarifleri Selanik tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Selanik tatlısı tarifi

Selanik tatlısı tarifi

Şerbetli tatlı severlerin bayılacağı bir lezzet, Selanik tatlısı. Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak olan bu soğuk şerbetli tatlıyı denemek isterseniz, leziz Selanik tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için:

  • 500 gram toz şeker
  • 4 su bardağı su

Selanik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbetini hazırlamakla başlayın. Su ve şekeri bir tencerede birleştirin.

Tencereyi kısık ateşte, ara ara karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

Tencere kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamurunu hazırlamak için mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir karıştırma kabının içine alın.

Hindistan cevizi ve karbonatı ekledikten sonra bütün malzemeleri güzelce yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.

Hazırladığınız hamur toplarını pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, üstleri sararana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Tatlınız henüz sıcakken, soğuk şerbeti üzerinde gezdirin.

Tatlı şerbeti tamamen çekene kadar bekleyin.

Üzerlerine Hindistan cevizi serpip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.