Şeftalili yaz muhallebisi tarifi
Vitamin deposu şeftali özellikle yaz aylarında en fazla tüketilmesi gereken meyvelerden. Tek başına oldukça lezzetli olan şeftali tatlılara da çok yakışıyor. Örneğin bu şeftalili yaz muhallebisi. Yaz sıcaklarında canınız tatlı bir şeyler çektiğinde hem serinletecek hem de ağzınızın tadını yerine getirecek şeftalili yaz muhallebisinin tarifi aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
Şeftali sosu için:
- 5 adet şeftali
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 4 çorba kaşığı toz şeker
Şeftalili yaz muhallebisi tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak muhallebiyi hazırlayın. Bunun için tencereye süt, toz şeker, un, pirinç unu ve vanilyayı koyup karıştırarak pişirin. Hazırlanan muhallebiyi kaba yayın ve soğumasını bekleyin.
Bu arada kabukları soyulmuş şeftaliyi blender'la ezin. Üzerine toz şeker ve nişasta ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Hazırlanan şeftalili sosu muhallebinin üzerine yayın. Hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süsleyin. Birkaç saat dolapta bekletildikten sonra servis yapabilirsiniz.