Şeftalili milföy tart tarifi
Özellikle şeftalinin bol olduğu mevsimde yaptığınızda tadına doyum olmayacak bir tatlı tarifimiz var. Milföy hamuruyla yapılan bu tatlının görüntüsü ve lezzeti o kadar başarılı ki hiç kimse yarım saat içinde hazırlandığına inanmıyor. Misafirlerinizden alkışları toplamak için birebir yani... Tarifini hemen aşağı bırakıyoruz, afiyet olsun!
Yapımı için malzemeler
- 6 adet milföy hamuru
- 3 tatlı kaşığı evde bulunan herhangi bir marmelat
- 2 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Göz kararı pudra şekeri
Şeftalili milföy tart tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle milföy hamurlarını dondurucudan çıkarıp 15 dakika kadar çözülmesini bekleyin. Bu arada şeftalileri yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra yarım şeftalileri ince dilimlere ayırın. 3 adet milföy hamurunu 12 adet olacak şekilde çubuklara bölüp kesin.
Kalan 3 adet milföy hamurunun ortalarına 1’er tatlı kaşığı marmelat koyup yayın. Marmelatların üzerine 4 dilim kadar şeftali koyun ve 4 kenarını da milföy çubuklarıyla kapatın. Daha sonra kenarlarını çatalla ezerek birleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine milföy tartları alın ve şeftalilerin üzerine toz şeker serperek 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Şeftalili milföy tartlarınız hazır.
Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin ve üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.