Geriİçecek Tarifleri Şeftali kompostosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftali kompostosu tarifi

Şeftali kompostosu tarifi

Sıcak günlerin, soğuk ve lezzetli dostu kompostonun bu halini çok seveceksiniz! Pişirmeden önce tuzlu suda beklettiğiniz şeftaliler erimeden kalacak. Büyük bir zevkle tüketeceğiniz şeftali kompostosunu mutlaka denemelisiniz. Özellikle de şeftalinin bol olduğu dönemlerde...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5-2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 litre su
  • 5 adet şeftali

Şeftali kompostosu tarifi Nasıl yapılır?

1,5 litre suyu ve şekeri tencere içinde ocağa koyun.

2-3 dakika kaynatın.

Şeftalileri soyun, çekirdeklerini çıkarıp çekirdek yataklarını bıçakla temizleyin, dilimleyin.

Bir kasede yarım litre suyun içine 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin, şeftalileri bu suda 5 dakika bekletin.

Daha sonra bu sudan alıp kaynamakta olan şerbete ekleyin.

Bir taşım kaynatıp altını kapatın.

Soğutup servis yapın.