Sebzeli pikan gremolata tarifi
Hastalıkların kol gezdiği sonbahar ve kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirecek sebzeler tüketmenin önemi daha da çok artıyor. Böyle zamanlarda yiyebileceğiniz enfes bir tarifimiz var. Gremolata sosuyla lezzetlenen, veganların ve vejetaryenlerin de gönül rahatlığıyla yiyebileceği bu yemeğin hazırlanma süresi de çok kısa...
Yapımı için malzemeler
- 50 gram havuç (incelerinden)
- 50 gram galeta unu
- 50 gram kara havuç
- 50 gram kuzugöbeği mantarı
- 2 adet bebek enginar
- 4 adet taze patates
- 4 adet kuşkonmaz
- 1 adet brokoli
- Tuz
- Su
Gremolata için:
- 20 gram pikan cevizi
- 2-3 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 kök taze marul
- Zeytinyağı
Sebzeli pikan gremolata tarifi Nasıl yapılır?
Tencerede kaynayan suya sebzeleri ekleyin ve sertlik derecelerine göre haşlayın. Haşlanan sebzeleri çıkarıp buzlu soğuk su dolu bir kaba alın. Daha sonra kenara alıp bekletin.
Galeta unu, dövülmüş sarımsak ve deniz tuzu karıştırıp 180 derece fırında kurutun. Pikan cevizlerini de aynı şekilde fırınlayın. Daha sonra tüm malzemeleri karıştırın. İçine maydanoz ve zeytinyağı da ilave ederek tatlandırın.
Kenara aldığını sebzelerin üzerine pikan cevizli gremolata ve marul yapraklarını ilave ederek servis edin.