GeriHamur İşi Tarifleri Sebzeli pide tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli pide tarifi

Sebzeli pide tarifi

Mutfağımızın en sevilen hamur işlerinden pide, genellikle etli ya da peynirli olur. Ancak aslında çeşit çeşit malzemeler kullanıp pide yelpazenizi genişletebilirsiniz. Bunlardan biri de vegan ve vejetaryen tariflerde sık sık et yerine kullanılan mantar. İçine biber ve domates de eklediğinizde hiçbir eksiği kalmıyor, fazlasından başka...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 4 mantar
  • 1 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi

Sebzeli pide tarifi Nasıl yapılır?

Hamur işin gerekli malzemeleri un hariç iyice karıştırın. Son olarak ununu ekleyin ve güzelce yoğurun. 1 saat dinlendirin.

O sırada temizlediğiniz mantarları suda haşlayın. Diğer malzemeleri de doğrayın. ve mantarlara ekleyin.

Beze şeklinde ayırdığınız hamurları elinizle açın ve içine önce kaşar ardından sebzeleri ekleyin, kapatın.

Üzerine yumurta sarısı sürdüğünüz pideleri 180 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.