GeriBörek Tarifleri Sebzeli börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli börek tarifi

Sebzeli börek tarifi

Baklava yufkasıyla yapabileceğiniz çıtır çıtır bir börek tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 4-5 dal soya filizi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 8 hazır baklava yufkası
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt

Sebzeli börek tarifi Nasıl yapılır?

Jülyen doğradığınız kabak ve havuçları iri doğradığınız soya filiziyle beraber zeytinyağında soteleyin Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın.

Baklava yufkalarını tek kat olacak şekilde tezgaha açın. Bir köşesine sebzeli harçtan koyup muska şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Erittiğiniz tereyağı ve sütü bir kasede karıştırıp böreklerin üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında çok az kızartıp servis yapın.