GeriSebze Yemeği Tarifleri Sarımsaklı kuşbaşı etli ıspanak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsaklı kuşbaşı etli ıspanak tarifi

Sarımsaklı kuşbaşı etli ıspanak tarifi

Kış sebzelerinin vazgeçilmezlerinden ıspanağı bir de kuşbaşı etle denemeye ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 500 gram ıspanak

Sarımsaklı kuşbaşı etli ıspanak tarifi Nasıl yapılır?

Ezdiğiniz sarımsakları geniş bir tavaya alarak tereyağında soteleyin. Kuşbaşı doğradığınız tavuk göğüs etini ekleyip sotelemeye devam edin. Tavuk etleri yumuşamaya başlayınca rendelenmiş parmesan peyniri ve iri doğradığınız ıspanak yapraklarını ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ispanaklar yumuşayıp tavuk etleri iyice pişince ocaktan alıp sıcak servis yapın.