Sarığı burma tarifi
Sarığı burma, bayramlarda ve özel günlerde tüketilen Sivas’a ait özel bir tatlı. Adını sarıktan alan bu yöresel tatlı lezzet yönünden yiyenlerin bir daha yiyeceği cinsten. Tatlı sevenlerin hayır diyemeyeceği bu özel tarifi mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 400 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şurubu için:
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
Sarığı burma tarifi Nasıl yapılır?
Su, süt, un ve çok az tuz ekleyerek baklava hamurunu yoğurun ve yumurta büyüklüğünde bezeler alın.
Aldığınız bezelerin üzerini hafif nemli bir bez ile örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz bezeleri diğer tarafı görünecek incelikte açıp bir örtüye yayarak hafif kurutun.
Açılan yufkalara ceviz serpip, kendi etrafında çevirerek eni geniş bir şerit yapın.
Şerit şeklinde sardığınız yufkalarınızı tepsinin ortasından başlayarak sarık şeklinde yerleştirin.
Tereyağını kızdırdıktan sonra üzerindeki köpüğünü ve dibindeki tortusunu alarak tepsiye yerleştirdiğiniz tatlınızın üzerine gezdirin.
Tatlınızı fırında pembeleşinceye kızartın.
Fırından çıkardığınız tatlınız ılık hale gelince şerbetini ilave edin.
Afiyet olsun...