GeriPilav Tarifleri Saray pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saray pilavı tarifi

Saray pilavı tarifi

Kayseri'ye özgü bir lezzet olan saray pilavını ister tavukla isterseniz de et ile hazırlayabilirsiniz. Yanında turşu ve bir bardak ayran ile de tadına doyum olmaz. Sizde bu nefis pilavı evinizde hazırlamak isterseniz, işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su (veya etin suyu)
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 3 - 4 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Saray pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri tuzlu suda 1 saat bekletin.

Daha sonra uygun bir tencerede tereyağını eritip pirinçleri ekleyin ve kavurun.

Üzerine su ilave edip demlenmeye bırakın.

Etleri baharatla beraber yumuşayıncaya kadar pişirin.

Soğanları ince ince doğrayıp ekleyin.

Salça ve bir çay bardağı ılık su da ilave edip pişirin.

Bezelyeleri ve doğradığınız havuçları da pişmekte olan ete ekleyip 10 -15 dakika pişirin.

Pilavla beraber servis edin.

Afiyet olsun...