GeriTatlı Tarifleri Saray helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saray helvası tarifi

Saray helvası tarifi

Her yörenin kendi mutfağına özgü helvası vardır. Kimi irmikli kimi de unlu... Biz de bu tarifimizde Bolu mutfağına has Saray helvasını anlatacağız. Depme helva olarak da bilinen bu enfes tatlıyı misafirlerinize de zevkle ikram edebilirsiniz. Denemek isteyenler için işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 fincan Antep fıstığı

Saray helvası tarifi Nasıl yapılır?

Tencerede erittiğiniz tereyağına un ilave edip kısık ateşte koyulaşana kadar kavurun.

Un kavrulunca tenrecenizi ocaktan alıp pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.

Daha sonra helvanızı tekrar ateşe koyup yaklaşık 5 dakika daha kavurun.

Helvanızı bir tepsiye yayın.

Baklava şeklinde kesip üzerine Antep fıstığı serpin.

Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun....