Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Saray helvası tarifi
Her yörenin kendi mutfağına özgü helvası vardır. Kimi irmikli kimi de unlu... Biz de bu tarifimizde Bolu mutfağına has Saray helvasını anlatacağız. Depme helva olarak da bilinen bu enfes tatlıyı misafirlerinize de zevkle ikram edebilirsiniz. Denemek isteyenler için işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 fincan Antep fıstığı
Saray helvası tarifi Nasıl yapılır?
Tencerede erittiğiniz tereyağına un ilave edip kısık ateşte koyulaşana kadar kavurun.
Un kavrulunca tenrecenizi ocaktan alıp pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.
Daha sonra helvanızı tekrar ateşe koyup yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
Helvanızı bir tepsiye yayın.
Baklava şeklinde kesip üzerine Antep fıstığı serpin.
Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun....