GeriSebze Yemeği Tarifleri Sandal sefası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sandal sefası tarifi

Sandal sefası tarifi

Kabak özellikle yaz aylarında en sık tüketilen en hafif sebzeler arasında ilk sırada. Klasik kabak yemeklerinden sıkıldıysanız ve farklı bir şeyler arıyorsanız kabak sandal da denen sandal sefası sizin için birebir. Biz kabak sandalı kıymalı içle seviyoruz ama siz tavukla da çok nefis bir sandal sefası yapabilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet kabak
  • 350 gram kıyma
  • 1 büyük havuç
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Baharat
  • Tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Sandal sefası tarifi Nasıl yapılır?

İkiye böldüğünüz kabakların içini tatlı kaşığı ile biraz oyun.

Kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp tepsiye dizin.

Kıyma, soğan, havuç, biber, kabağın oyulan kısmı, domates, sarımsak ve baharatları bir araya getirerek hazırladığınız iç harcını kabakların içine doldurun.

Az sulandırılmış salça sosu üzerine gezdirip, rendelenmiş kaşar serpin.

Tepsiyi fırına verin. Kızarınca fırından alıp ılık servis edin.