GeriTatlı Tarifleri Salepli su muhallebisi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Salepli su muhallebisi tarifi

Salepli su muhallebisi tarifi

Kışın vazgeçilmez içeceği olan salebi muhallebide soğuk olarak tadabilirsiniz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı hazır sıvı salep
  • 1 su bardağı su

Salepli su muhallebisi tarifi Nasıl yapılır?

Orta boy bir tencerenin içinde pudra şekeri, nişasta, sıvı salep ve suyu karıştırarak, orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca hemen altını söndürün.

En fazla 20-25 santimetre çapında, kenarları yüksek bir kabın içini suyla ıslatın. Fazla suyunu ters çevirip dökün. Sonra bu ıslak kalıba salepli karışımı düzgünce yayın. Buzdolabına koyup, 2-3 saat kadar bekletin.

Servise sunmadan önce börek gibi dilimleyin. Dilimlerin üzerine pudra şekeri serpebilir veya pekmez ya da yapabildiğiniz herhangi bir sosu gezdirebilirsiniz.