GeriEt Yemeği Tarifleri Salçalı fırın köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Salçalı fırın köfte tarifi

Salçalı fırın köfte tarifi

Köfte mutfağımızın en önemli yöresel zenginliklerinin başında geliyor. Çeşit çeşit yöresel köftelerimizin yanı sıra ev mutfaklarında da çok çeşitli köfteler pişiyor. Bugün sizin için çok nefis bir salçalı köfte hazırladık. Üstelik fırında piştiği için gayet de hafif bir yemek oldu. Nefis sosuyla makarnaya da çok güzel eşlik edecek salçalı fırın köfteyi mutlaka denemelisiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana kıyması
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-10 sap maydanoz
  • Karabiber

Salçalı fırın köfte tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içini, yumurtayı, tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu iyice karıştırıp yoğurun.

Parmak şeklinde uzun ve yassı köfteler hazırlayın. Bu köfteleri bir tencereye koyun.

Ayrı bir tavada 1 kaşık tereyağı ile küçük küçük doğranmış domatesleri hafifçe öldürün.

İçine 2 bardak su ekleyerek hazırladığınız sosu tencereye yerleştirilmiş köftelerin üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.