Son Güncelleme:
Sakızlı muhallebi tarifi
Mis kokulu sakız bugün Yunanistan topraklarına dahil olan Sakız Adası'ndan İstanbul'a oradan da tüm Osmanlı'ya yayılmış bir lezzet. Özellikle sütlü tatlılara kattığı lezzet tartışılmaz olan sakızla yapılabilecek en klasik ve kolay tariflerden biri de sakızlı muhallebi olsa gerek. Özellikle sütlü tatlı sevenler kesinlikle kaçırmasın.
Yapımı için malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 küçük parça damla sakızı
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 2 yumurtanın sarısı
Sakızlı muhallebi tarifi Nasıl yapılır?
Yumurtaları çırpıp bir tencereye koyduğunuz süt ile karıştırın. Hafif ısınmaya başladığında şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
Ayrı bir yerde kuru malzemeleri karıştırın. Damla sakızını da un haline getirerek kuru karışıma ekleyin. Kuru karışımı ağır ağır sütlü karışıma yedirirken sürekli çırpın. Kıvamı pürüzsüz olmazsa blender'dan geçirebilirsiniz.
Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır olacaktır.