GeriTatlı Tarifleri Sakızlı fırın sütlaç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sakızlı fırın sütlaç tarifi

Sakızlı fırın sütlaç tarifi

Çam sakızının enfes bir aroma verdiği bu sütlacı evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kase pirinç
  • 1 kase su
  • 1 parça damla sakızı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Vanilya

Sakızlı fırın sütlaç tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencereye 1 kase su ve pirinci koyup ateşe oturtun. Pirinçler yumuşayana kadar arada bir karıştırarak haşlayın.

Süt, toz şeker, damla sakızı ve vanilyayı bir başka tencereye koyarak orta ateşte kaynatın. Sütlü karışım kaynayınca haşlanmış pirince ilave edip karıştırın.

Nişasta ve bir yumurta sarısını az miktarda su ile çırpıp eritin. Nişastalı karışımı kaynamakta olan malzemeye, tel süzgeçten geçirerek ekleyin ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Karışımı ısıya dayanıklı kaselere veya güveçlere paylaştırın. Su doldurulmuş derin bir tepsinin içine ısıya dayanıklı kaseleri koyup fırına verin. Sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar yüksek ısıda fırınlayın. Soğuk olarak servis yapın.