Sakala çarpan çorbası tarifi
Anadolu’nun farklı yörelerinde farklı isimlerle anılan erişteli mercimek çorbası, Afyonkarahisar’da da sakala çarpan çorbası ya da sakala çarpan çorba olarak biliniyor. İçinde hem mercimek hem de erişte olduğu için oldukça besleyici ve doyurucu bir lezzet olan sakala çarpan çorbası, lezzetiyle özellikle kış aylarında sofralarınızı şenlendirecek. Sakala çarpan çorbasını merak edenler için malzeme listemiz ve yapılış aşamalarımız aşağıda. Şimdiden afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte (yoksa yarım su bardağı şehriye)
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 su bardağı kadar et suyu
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Kuru nane
Sakala çarpan çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Mercimekleri yıkayıp bol suda haşlayın ve sularını süzün.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencerede kızdırıp soğanları kısık ateşte yağda kavurun.
Soğanlar yumuşayınca unu ilave edip kısa bir süre daha kavurmaya devam edin.
Haşladığınız mercimekleri, tuzu ve et suyunu da ilave edin.
Arada karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Çorba kaynayınca içine ev makarnasını ekleyin.
15-20 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın.
Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip içinde kuru naneyi hafifçe yakın.
Naneli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin.