GeriPilav Tarifleri Safranlı risotto tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Safranlı risotto tarifi

Safranlı risotto tarifi

Safran dünyanın en değerli ve en pahalı baharatlarından biri. Rengi ve lezzetiyle içine girdiği her yemekte fark yaratan safranı bu kez risotto’da kullanalım dedik. Ortaya gerçekten çok başarılı bir sonuç çıktı. Bol peynirli sapsarı safranlı risotto’yu gören de tadına bakan da çok beğenecek. Mutlaka denemeniz gereken bu tarifi aşağı bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram Arborio pirinci (veya baldo pirinç)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 su bardağı sebze suyu
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz

Safranlı risotto tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci yıkayıp süzün.

Soğanları temizleyip ince ince doğrayın.

Maydanozu yıkayıp incecik kıyın.

Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin.

Safranı ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kavurun.

Pirinci ekleyip karıştırın.

 Sebze suyunu yavaş yavaş ekleyip 15 dakika karıştırmaya ara vermeden pişirin.

Ateşten alıp parmesan peyniri, tereyağı ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın.

Sıcak olarak servis yapın.