GeriHamur İşi Tarifleri Saçaklı ponçik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saçaklı ponçik tarifi

Saçaklı ponçik tarifi

Fransızların meşhur yumuşak ekmeği brioche, bizim mutfak literatürümüze ponçik ekmek diye bir girdi pir girdi. Bu sevimli ekmekler geç bayatlamasıyla da özellikle pratik kahvaltılık arayanların favorisi. Sizin için önce ponçik yaptık, sonra da içini yarıp peynirle tat kattık. Nefis olduklarını garanti edebiliriz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 200 gram pudra şekeri
  • 1 paket yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı

İç harcı için:

  • 400 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Saçaklı ponçik tarifi Nasıl yapılır?

Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Süt, maya, zeytinyağı ve pudra şekerini mikserle çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu karışıma elekten geçirerek ekleyin.

1 saat kadar dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üstlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. 170 derecedeki fırında üstü iyice kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.

Daha sonra bıçakla poğaçaların yanlarından ortalarına gelecek kadar kesikler açın. İçine beyaz peynirli karışımı sürün ve hafifçe bastırın, peyniri dışarıya taşırın. Peynirli kısımlarını rendelenmiş kaşar peynirine batırdıktan sonra servis tabağına dizin.