Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Sac arası tarifi
Isparta mutfağına özgü sac arası tarifi çay saatlerinde harika bir atıştırmalık olabilecek bir lezzet. Yapımı basit ve istediğiniz harcı koyarak da farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Biz bu kez yağlı haşhaş ile yaptık sac arasını. Denemenizi tavsiye ediyoruz, çünkü çok leziz oldu.
Yapımı için malzemeler
- 4 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı buğday unu
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- 1 kase ezilmiş haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
Sac arası tarifi Nasıl yapılır?
Mısır ununu elek yardımıyla eleyip bir kaba dökün.
Üzerine un, kabartma tozu ve tuz ekleyerek ılık suyla yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
20 dakika dinlendirdiğiniz hamuru, yağlanmış bir tepsi üzerinde elle açın.
Üzerine yağ ile karıştırıp ezdiğiniz haşhaşı sürün.
Aynı şekilde üç veya dört kat hamur döşedikten sonra üzerine yumurta sürüp fırında pişirin.
Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun...