Sac arası tarifi
Sac arası Konya denince ilk akla gelen yöresel lezzetlerden. Özellikle şerbetli tatlı sevenlerin favorilerinden biri olan sac arası tatlısı evde de yapılabilir. Nasıl mı? Tabii ki Hürriyet Lezizz tarifiyle. İşte evde sac arası yapmak isteyenler için tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sirke
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar un
Arası için:
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 250 gram tereyağı
- 250 gram kaymak
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
- İri çekilmiş Antep fıstığı
Sac arası tarifi Nasıl yapılır?
Hamurunuz için malzemeleri sırayla yoğurma kabına ekleyin.
En son unu da azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru yumruğunuzdan biraz daha küçük bezelere ayırın.
Üstlerini nemli bir bezle örterek 30 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen bezeleri buğday nişastası yardımıyla incecik açın.
Tereyağını yakmadan eritin.
Yufkalardan birini tereyağıyla yağlayın ve D harfi şeklinde katlayın.
Yufkanın yuvarlak kısmına kaymak sürüp rulo yapın.
Ruloyu kendi etrafında sararak fırın tepsisine yerleştirin.
Hamurların tümü için aynı işlemi tekrarlayın.
Tereyağının kalanını hamurların üzerine gezdirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
Tatlılarınızı üstleri pembeleşene kadar fırında kızartın.
Toz şeker ve suyu kaynatıp şerbetinizi hazırlayın.
Limon suyunu da ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
Tatlınız sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekmesi için 1 saat bekleyin.
Antep fıstıklarıyla süsleyip ılıkken servis edin.