Son Güncelleme:
Ravanda şerbeti tarifi
Şerbetler, Selçuklulardan günümüze sofralarda yer alan sağlık ve lezzet deposu içecekler. Ravanda şerbeti de bunlardan biri. Kahramanmaraş mutfağına ait bir içecek olan ravanda şerbeti, salkımlardan dökülen ve hetif adı verilen yaş üzüm taneleriyle yapılıyor. Bir-iki gün içinde olgunlaşıp içilebilir kıvama gelen ravanda şerbetinin yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
Ravanda şerbeti özü için:
- Yaş hetifler
Ravanda şerbeti için:
- 1 yemek kaşığı özleşmiş ravanda
- 1 su bardağı soğuk su
Ravanda şerbeti tarifi Nasıl yapılır?
Hetifleri telis çuvala yerleştirin.
Çuvalı altına bir leğen yerleştirerek hamak gibi asın.
Hetiflerden süzülen üzüm sularını güneşte 1-2 gün bekleterek olgunlaşmasını sağlayın.
Olgunlaşan ve kıvam alan meyve suyunu cam kavanozlara doldurup ışık almayan bir yerde saklayın.
Şerbeti yapacağınız zaman 1 tatla kaşığı şerbet özünü 1 su bardağı soğuk suyla karıştırıp servis edin. Afiyet olsun…