Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Pürtüklü bambam çorbası tarifi
Adını ilk okuduğunuzda ilginç ve bir o kadar da zor bir tarif aklınıza gelebilir. Fakat birçok kez yaptığınız çorbalardan biri olabilir kendisi. Zonguldak mutfağına özgü olan pürtüklü bambam çorbası, soğan, salça ve su ile hazırlanıyor. Kış ayları da hazır kapıdayken pratik bir çorba isterseniz, bu tarif tam size göre. İşte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1,25 litre su
- 200 gram un
- 1 adet kuru soğan
- 30 gram ayçiçek yağı
- 10 gram tuz
- 50 gram domates salçası
Pürtüklü bambam çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun ve salça ekleyerek kavurmaya devam edin.
Suyun 1 litresini ilave ederek kaynamaya bırakın.
Un ve kalan su ile karışım hazırlayıp tencereye ilave edin.
15 dakika karıştırarak kaynatın.
Ocaktan almadan önce tuzunu ekleyin.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...