GeriHamur İşi Tarifleri Pulla tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pulla tarifi

Pulla tarifi

Finlandiya mutfağının bu ünlü ekmeğinin özelliği içindeki kakulenin baskın kokusu.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 50 gram yaş maya
  • 500 mililitre süt
  • 7 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 12 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Dolgusu için:
  • 18 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakule
Üzeri için:
  • 1 yumurta

Pulla tarifi Nasıl yapılır?

Sütü bir kaseye alın. Yaş mayayı ekleyin. Maya eriyene kadar karıştırın. Un, tereyağı, şeker, kakule ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar 15 dakika yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 10 dakika daha yoğurun. Hamuru tekrar hamuru yoğurduğunuz kaseye alıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Ekmeğin iç harcı için, tereyağı, şeker, tarçın ve kakuleyi bir kaseye alarak karıştırın.

Pulla tarifi

Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alarak 38x50 cm ölçülerinde açın. Baharatlı iç harcı hamurun üzerine yayın. Hamuru uzun olan tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulo hamurdan 16 adet üçgen parça kesin. İki işaret parmağınızı hamurun üzerine yatay bir şekilde bastırıp hafifçe çukurlaştırın. Bastırma sonucu yukarıya doğru kalkan iki ucu hafifçe birbirine yapıştırın. Ekmek hamurlarını beşer santim aralıklarla yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine dizin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamurların üzerine yumurta sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.