GeriPizza Tarifleri Pratik pizza tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik pizza tarifi

Pratik pizza tarifi

Ansızın gelen misafirlere kolayca pizza hazırlamak ister misiniz? Çok kısa süre içinde yapıp dilediğiniz malzemelerle süsleyerek lezzetlendirebileceğiniz bu pizzanın tarifi kısa süre içinde favorileriniz arasına girecek. İşte tadına doyamayacağınız pratik pizza tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pakat yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı su

Süslemek için:

  • İstediğiniz pizza malzemeleri

Pratik pizza tarifi Nasıl yapılır?

Unu eleyerek bir kabın içine alın. Ortasında elinizle havuz oluşturun.

Mayayı, suyun bir miktarını, sıvı yağı ve tuzu havuzun içine alın ve elinizle karıştırın.

Yavaş yavaş una bulayıp yoğurmaya başlayın. Kalan ılık suyu yavaş yavaş ilave edin.

Yoğurduğunuz ve kulak memesi kıvamına getirdiğiniz hamuru tezgahın üzerine alıp ikiye bölün.

Oklava yardımıyla hamuru yuvarlak biçimde tepsinin boyutuna göre açın. Tepsiyi yağlayıp hamuru yerleştirin ve yayın.

Üzerine ketçap, salça, su karışımını fırça yardımıyla sürün. Dilediğiniz malzemelerle süsleyin.

Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 10 ya da 15 dakika kadar pişirin.

Kaşarları rendeleyip pizzanın üzerine serpiştirin. Kaşarlar eriyene kadar pizzanızı fırında tutun. Sıcak sıcak servis yapın.